28 Μαρτίου 2024
Ανατολική Αιγιαλεία: 14° C
ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ
11 Μαΐου 2012
ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ
 
Το ΚΠΕ Κλειτορίας – Ακράτας διοργανώνει σε συνεργασία με το Κέντρο Αγροτικής Οικονομίας Ακράτας, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 23 Μαΐου 2012 απογευματινές ώρες και στις εγκαταστάσεις του ΚΠΕ στην Ακράτα, με θέμα την αντιμετώπιση ιού των εσπεριδοειδών. Η ημερίδα οργανώνεται στο πλαίσιο της δια βίου μάθησης και απευθύνεται στους αγρότες της περιοχής Ακράτας και του Δήμου Αιγιαλείας.
Το θέμα της ημερίδας είναι: «Ο Ιός της Τριστέτσας των Εσπεριδοειδών»
Σκοπός της ημερίδας είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των αγροτών μας για ένα σοβαρό και επιβλαβή παράγοντα που απειλεί άμεσα την αγροτική παραγωγή των εσπεριδοειδών της περιοχής μας.
Η Ημερίδα θα περιλαμβάνει εισηγήσεις για::
την υφιστάμενη κατάσταση στα εσπεριδοειδή, την φυτοΰγεινομική νομοθεσία, την πρόληψη, την περιγραφή και την εξάπλωση της ασθένειας, τη χρήση ανθεκτικών υποκειμένων. Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Τετάρτης 23 Μαΐου 2012 από τις 18.30 μέχρι 22.00, στις εγκαταστάσεις του ΚΠΕ στην Ακράτα.
Οι δαπάνες της Ημερίδας θα καλυφθούν από το ΚΠΕ Κλειτορίας - Ακράτας από το Τ.Δ.Ε. του ΙΝΕΔΙΒΙΜ της Πράξης «Κέντρα Εκπαίδευσης για το περιβάλλον και την αειφορία – Δράσεις δια βίου μάθησης για τους Ενήλικες» ή από την Διαχειριστική Επιτροπή του ΚΠΕ Κλειτορίας – Ακράτας.
Κατάσταση εισηγητών:
1. Παπαμιχαλοπούλου Μαρία, Γεωπόνος Κέντρου Αγρ/κης Οικονομίας Ακράτας.
2. Καλαντζόπουλος Κώστας, Γεωπόνος Περιφερειακού Κέντρου Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού ελέγχου Αχαϊας.
3. Βανταράκης Γιώργος , τεχνολόγος γεωπονίας του τμήματος Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτην/κής Π.Ε. Αχαϊας.
4. Δήμου Δημήτρης , Γεωπόνος-ιολόγος, της Δ/νσης Αγρ/κής Οικ/μίας και Κτην/κής της Π.Ε.Αργολίδας.
5. Αγοραστού Δώρα, Γεωπόνος Δενδροκομικού Σταθμού Πόρου.
 

 

Χελμός © 2024
Σχεδιασμός, Ανάπτυξη & Φιλοξενία