26 Απριλίου 2024
Ανατολική Αιγιαλεία: 14° C
Η Ομιλία του Προέδρου του Συλλόγου 'Η Αναγέννηση' / 2012
13 Φεβρουαρίου 2012

Με την ευκαιρία της εορτής του Πολιούχου της Ακράτας, Αγίου Χαραλάμπους, ο Σύλλογος 'Η Αναγέννηση' διοργάνωσε χοροεσπερίδα, στα πλαίσια της οποίας ο Πρόεδρος του Συλλόγου, εκφώνησε τον παρακάτω λόγο.

"Κυρίες και Κύριοι
ο Πρόεδρος μας και το Δ.Σ σας καλωσορίζουμε στην αποψινή ετήσια χοροεσπερίδα του Συλλόγου μας και ευχόμαστε καλή διασκέδαση.
Φέτος λαμβάνοντας υπόψη και τη γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας και στην περιοχή μας, σε συνδυασμό με την ευγενική χορηγία των καταστημάτων και επιχειρήσεων της περιοχής μας, προσπαθήσαμε να δώσουμε μια άλλη διάσταση στη χοροεσπερίδα μας, να φέρουμε τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου πιο κοντά, να λειτουργήσουμε λίγο πιο παρεϊστικα και να αποδείξουμε παράλληλα και πρώτα απ’ όλα στους εαυτούς μας, ότι με πολύ προσωπική εργασία, με τη συνεισφορά των μελών και πολύ λιγότερα χρήματα, μπορούμε να επιτύχουμε σπουδαίοα αποτελέσματα. Ελπίζουμε το τελικό αποτέλεσμα, που δεν είναι άλλο από τη δική σας ευχαρίστηση και διασκέδαση, να μας δικαιώσει.
Το καινούργιο Δ.Σ του Συλλόγου, που ανέλαβε πριν από τέσσερις περίπου μήνες, με πολλή διάθεση και κέφι για δουλειά, έχει ήδη προχωρήσει σε μια σειρά ενεργειών συντήρησης του κτιρίου του συλλόγου, συνδιοργάνωσε μαζί με το νομικό πρόσωπο του δήμου Αιγιαλείας την εκδήλωση για τα εκατό χρόνια από τη γέννηση του Νίκου Γκάτσου, φιλοξενώντας την παιδική χορωδία της Φιλαρμονικής Ακράτας και την παιδική χορωδία Διακοπτού, εξέδωσε το ημερολόγιο του 2012 αφιερωμένο στις θεατρικές παραστάσεις της Γκόλφως. Τέλος, αποφάσισε την πρόσληψη επαγγελματία σκηνοθέτη, για την καθοδήγηση της θεατρικής ομάδας του συλλόγου στο ανέβασμα του έργου «Η αυλή των θαυμάτων» του Ιάκωβου Καμπανέλλη, σε μια προσπάθεια ποιοτικής αναβάθμισης, φιλοδοξώντας παράλληλα στην παρουσίαση μια ποιοτικά άριστης θεατρικής δουλειάς, που θα κάνει αίσθηση πανελλαδικά και θα προβάλλει ολόκληρη την Αιγιάλεια.
Θα πρέπει για μια ακόμη φορά να υπενθυμίσουμε ότι η λειτουργία και η συντήρηση αυτού του κτιρίου, που ως γνωστόν ελάχιστοι, μετρημένοι στα δάχτυλα σύλλογοι σ’ όλη την Ελλάδα, έχουν τη τύχη να διαθέτουν, απαιτεί ένα ιδιαίτερα υψηλό λειτουργικό κόστος, που η Αναγέννηση δυσκολεύεται να τα βγάλει πέρα. Πετραίλεο θέρμανσης, ηλεκτρικό ρεύμα, εργασίες συντήρησης, ανβάζουν το κόστος ψηλά. Με δεδομένη δε την κατάργηση του Δήμου Ακράτας που συνέβαλε με τον τρόπο του στα λειτουργικά έξοδα του κτιρίου, η κατάσταση γίνεται πιο δύσκολη. Για αυτό χρειάζεται να βοηθήσουν όλοι, να βάλουν πλάτη όλοι, για να μπορέσει να συνεχιστεί η απρόσκοπτη λειτουργιά του κτιρίου, για να μπορέσει ο σύλλογος να συνεχίσει τις πολιτιστικές του δραστήριότητες, χωρίς την έγνοια της διαχείρισης της καθημερινότητας. Πρέπει όλοι οι σύλλογοι, όλοι οι πολίτες να βοηθήσουν να εξακολουθήσει να λειτουργεί αυτό το κτίριο, να μπορεί να φιλοξενεί όλους. Ο καθένας με τον τρόπο του μπορεί να βοηθήσει, είτε με εθελοντική εργασία είτε από το υστέρημά του, σαν τότε που οι παππούδες μας κουβάλαγαν με τα χέρια τις πέτρες από τον Κράθη, για να κτίσουν την παλιά αίθουσα, σαν τότε που στις αρχές της δεκαετίας του ΄80 όλοι μαζί χτίσαμε αυτό το νέο κτίριο.
Φίλες και φίλοι,
αποτελεί γεγονός αδιαμφισβήτητο ότι η χώρα μας διέρχεται μια σοβαρή κρίση, κρίση οικονομική αλλά και κρίση ηθική, κρίση ιδεών και αξιών. Μια κρίση, η χρονική διάρκεια της οποίας δεν μπορεί να προσδιοριστεί. Μια κρίση που έχει σαν βασικό χαρακτηριστικό της, την περιθωριοποίηση και τις τάσεις απομονωτισμού των πολιτών. Όλο και περισσότεροι είναι οι πολίτες σ’ αυτή τη χώρα, που κυριολεκτικά κλείνονται στο καβόυκι τους, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις αυτής της κρίσης. Όλο και περισσότεροι είναι αυτοί που αδιαφορούν για τα κοιν΄πα, γιατί όπως λέγουν, έχουν να αντιμετωπίσουν σοβαρότερα προβλήματα, πραγματικά προβλήματα επιβίωσης.
Η απάντηση στην κρίση που μαστίζει τη χώρα μας, η απάντηση στα προβλήματα που δημιούργησε ο Καλλικράτης στην περιοχή μας είναι η συλλογική δράση, η συσπείρωση όλων γύρω από τους συλλόγους μας. Η πειοχή μας, η Ανατολική Αιγιάλεια διαθέτει πολλούς και σπουδαίους συλλόγους, με σημαντική προσφορά στην τοπική κοινωνία. Η συσπείρωση γύρω από αυτούς και η ενίσχυσή του αποτελεί σήμερα κάτι περισσότερο από ανάγκη. Μέσα από τους συλλόγους μας θα πρέπει να επιδιώξουμε να δημιουργήσουμε μια κοινότητα, μια κοινωνία αλληλεγγύης πρωτίστως, να αναπτύξουμε μια συντροφικότητα, αναδείξουμε τη σημασία της κοινής προσπάθειας. Σε μια κοινωνία που ο κοινωνικός ιστός έχει καταρρεύσει και η κοινωνική συνοχή έχει πάει περίπατο, σε μια κοινωνία νεόπτωχων και ανέργων, σε μια κοινωνία που βομβαρδίζεται καθημερινά με απειλές, σε μορφή πληροφοριών και δελτιων ειδήσεσων, περί μέτρων και νέων μέτρων, περί μνημονίων και νέων μνημονίων, για μισθούς πείνας και εξαθλίωσης και ανύπαρκτες συντάξεις, θα πρέπει άμεσα να αναπτυχθεί το αίσθημα της αλληλεγγύης και της κοινής προσπάθειας για να μπορέσουμε όλοι μαζί, σαν μια κοινότητα, να αντιμετωπίσουμε τους δύσκολους καιρούς, τις ακόμα πιο δύσκολες μέρες που έρχονται, να βοηθήσουμε τους συναθρώπους μας και να βοηθηθούμε από αυτούς, να επιβιώσουμε με αξιοπρέπεια και να αποδείξουμε ότι «των ελλήνων οι κοινότητες, φτιάχνους γαλαξιες», όπως λέει και ο ποιητής. Ο Σύλλογος ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ τουλάχιστον, θα κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση."

Η διοργάνωση της χοροεσπερίδας έγινε δυνατή με την υποστήριξη χορηγών, για τους οποίους εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

"Το διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ευχαριστεί όλους, όσοι βοήθησαν στη διοργάνωση της χοροεσπερίδας με οποιοδήποτε τρόπο και όλους, όσοι βοηθούν σταθερά το σύλλογο στο έργο του.  
Κυρίως ευχαριστούμε:
-    την Οινοποιϊα ΚΡΟΚΙΔΑ για την προσφορά 150 κιλών κρασιού
-    τους κρεοπώληδές μας Γιάννη Γιαννόπουλο, Κώστα Μελίστα, Σωτήρη Μουστερή, Δημήτρη Σαρμά και Λάμπη Σωτηρόπουλο
-    τον αγροκτηνοτρόφο της «χοντρής ελιάς» στον κάμπο για την προσφορά ενός αρνιού
-    τα SUPER MARKET Θανάση Ασημακόπουλου και Σπύρου Οικονομόπουλου
-    τα οπωροπωλεία Γιώργου Ράλλη και Παναγιώτη Στρουσόπουλου
-    το πρατήριο άρτου «το φραντζολάκι» και τον κ. Κουτρόπουλο
-    την ταβέρνα «ΑΚΡΑΤΟΣ ΟΙΝΟΣ» στην πλατεία Ακράτας
-    το συνεργείο του Κώστα Κηρύκου
-    τα καταστήματα του Γιώργου Λεπενιώτη και Αννας Οικονομοπούλου
-    το Βιβλιοπωλείο «Νοημα».
Επίσης,
-    τα πρατήρια υγρών καυσίμων του Φάνη Σταυρόπουλου για την προσφορά 200,00 ευρώ σε πετρέλαιο, για μια ακόμη φορά
-    το πρατήριο του Αριστείδη Κούτουλα για την προσφορά του 300 lit πετρέλαιο ακόμη μια χρονιά
-    την πιτσαρία ΒΕΓΓΕΡΑ καθώς και τα Καφέ ΜΑΡΕ και ΜΕΝΤΖΟ για την προσφορά πάγου.
Τέλος αξιζουν συγχαρητηρίων οι κυρίες που έφτιαξαν τις πίτες που προσφέρθηκαν στη χοροεσπερίδα Μαρία, Χριστίνα, Τασία, Αργυρώ, Τούλα, Πένυ, Βούλα, Πόπη, Γιώτα, Γογώ Χριστίνα, κυρά Ελένη και την Ιωάννα για τον νοστομότατο χαλφά που προσφέρθηκε ως επιδόρπιο."

 

Χελμός © 2024
Σχεδιασμός, Ανάπτυξη & Φιλοξενία