29 Μαρτίου 2024
Ανατολική Αιγιαλεία: 14° C
Παράσταση Present Bodies in Contact
13 Ιουνίου 2012

Μια ενδιαφέρουσα παράσταση εμφανίζεται στο Θέατρο Χώρα (Αμοργού 20, Κυψέλη), στις 10, 11, 12, 13 Ιουνίου 2012, στις 21.00.
Στους συντελεστές της παράστασης περιλαμβάνεται και η - με καταγωγή από την Ανατολική Αιγιάλεια - σκηνοθέτις Τέτη Νικολοπούλου.

Επικοινωνία & κρατήσεις θέσεων: present@otenet.gr / www.presentbody.com
tetinikol@yahoo.gr

Η παράσταση αυτοσχεδιασμού-με-δομή που βασίζεται στο Contact Improvisation και στη συλλογική δημιουργία των μελών της ομάδας. Μια πρόταση - πρόσκληση που υποστηρίζει την ανάγκη για σύνδεση και εγγύτητα σε μια εποχή που οι σχέσεις καταρρέουν.
Δέκα ερμηνευτές, χορευτές και σπουδαστές της τεχνικής του Contact Improvisation, συναντιούνται επί σκηνής και «συνομιλούν» μεταξύ τους μέσα από την επαφή. Η ίδια η σωματικότητά τους, η φυσική και συναισθηματική τους κατάσταση, καθορίζουν την ιστορία του κάθε αυτοσχεδιασμού.
Η σκηνή γίνεται ένας ανοιχτός χώρος πρόκλησης όπου ο κάθε ερμηνευτής δοκιμάζει τα όριά του μέσα από επιλογές που αποκαλύπτουν τις συνειδητές και ασυνείδητες προθέσεις του. Η ομάδα έχει σαν στόχο την αυθεντική παρουσία, την ειλικρινή επικοινωνία και καλεί το κοινό να συμμετέχει ως μάρτυρας στις απρόσμενες διαδρομές του χορού που εμπεριέχει συσχετισμούς, συγκρούσεις και ανατροπές.
Σημαντικό μέρος του έργου αποτελεί η συμβολή των μουσικών οι οποίοι, συνθέτοντας στη στιγμή με τους χορευτές, αλληλεπιδρούν μαζί τους υποστηρίζοντας καθοριστικά τη δράση.
Το έργο είναι μία ερευνητική διαδικασία σε εξέλιξη (work in progress).

Ερμηνεύουν:
Χριστίνα Κλεισιούνη, Τέτη Νικολοπούλου σε συνεργασία με το Present Body Χώρο έρευνας της Κίνησης & της Έκφρασης
Χριστίνα Κλεισιούνη, Βιβιάννα Γιαννάκη, Ελένη Καραβούζη, Βασίλης Παπαβασιλείου, Ανδρέας Πολυζωγόπουλος, Φαίδων Κωνσταντινίδης, Σοφία Βικάτου
Παναγιώτης Ανδρονικίδης, Τίμος Ζέχας, Μαρία Καπουράλου, Μαριάννα
Μακρή, Ελένη Μιχαήλ, Τέτη Νικολοπούλου, Πολυτίμη Πατάπη, Νίκη Στεργίου, Δέσποινα Χατζηπαυλίδου

 

Χελμός © 2024
Σχεδιασμός, Ανάπτυξη & Φιλοξενία