29 Μαρτίου 2024
Ανατολική Αιγιαλεία: 14° C
ΡΟΔΟΣΤΑΜΟ ΨΥΧΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΑΤΡ. ΕΡΓ. ΑΙΓΕΙΡΑΣ
09 Ιανουαρίου 2013

Κάνουν Θέατρο για την ψυχή μας ! Στη ζεστή συναισθηματικά και όμορφη καλλιτεχνικά φωλιά του Θεατρικού Εργαστηρίου Αιγείρας κάποιοι ονειροπόλοι εραστές της Ζωής και της Τέχνης μάς χαρίζουν ροδόσταμο ψυχής με « μειδιάματα » του Αντόν Τσέχωφ. Τα γνωστά και πολυπαιγμένα μονόπρακτα του ψυχογράφου συγγραφέα « Πρόταση Γάμου » ή καλύτερα «Αίτησις εις Γάμον», « Η Αρκούδα » και « Η Επέτειος » είναι σήμερα για τις αλλοτριωμένες από την ηθική και οικονομική σχιζοφρένεια ψυχές μας το πιο θεραπευτικό ροδόσταμο , ένα μειδίαμα περισυλλογής , αγαλλίασης και ελπίδας .
Η σκηνοθετική προσέγγιση της Ζωής Ηλιοπούλου απέριττη και εσωτερικά διάφανη , γνωρίζω , άλλωστε , πόσο μελέτησε σε βάθος τον Τσέχωφ από όταν συνεργασθήκαμε στον « Γλάρο » . Οι ερμηνείες των ερασιτεχνών ηθοποιών εκφραστικές και ανάγλυφες των χαρακτήρων του έργου . Ξεχώρισαν ιδιαίτερα ο Σωτήρης Καζαντζίδης και στους δύο ρόλους που υποδύθηκε , η Δήμητρα Τζαβέλλα , ένα γλυκύτατο πλάσμα που αγαπώ και θαυμάζω πολύ , στην πρώτη της θεατρική εμφάνιση , ο πολυτάλαντος Πάνος Νιάγκος και η εξαιρετική Κατερίνα Μέτσιου . Ισάξια συνέθεσαν το ψηφιδωτό του Εργαστηρίου ο Παναγής Κιζήλος , η Κωνσταντίνα Καραβά , ο Γιώργος Κουτρούλης , ο Γιώργης Γεωργικόπουλος , η Αλέκα Ζαμπάτη , ο Δημήτρης Οικονόμου και οι έφηβοι Στέφανος Τσουνάκος ,Φιλάρετος Σπηλιωτακόπουλος και Παναγιώτης Μυλωνάς.
Από τα « μειδιάματα » του φετινού Εργαστηρίου υπήρχε μία αισθητή , ευτυχώς όμως όχι και νοερή , απουσία . Η αγαπημένη όλων μας Ελένη Κόκκινου επρόκειτο να ερμηνεύσει κύριο ρόλο στο μονόπρακτο « Οι βλαβερές συνέπειες του καπνού ». Το ροδόσταμο ψυχής τής τόσο ανθρώπινα δεμένης ομάδας του Θεατρικού Εργαστηρίου Αιγείρας δεν εκφράσθηκε μόνον στα πλαίσια της παράστασης , αλλά έγινε ουσιαστική πράξη ζωής , καθώς στη σκέψη τους και στην ψυχή τους η Ελένη είναι πάντοτε παρούσα και το δηλώνει αυτό και το κείμενό τους από το πρόγραμμα που παραθέτω , αλλά πρωτίστως η κοινή αγωνία τους στο κρεβάτι της ελπίδας δίπλα στον αγώνα ζωής που δίνει η Ελένη μας.
Το Θεατρικό Εργαστήρι Αιγείρας σίγουρα έχει μέλλον , γιατί οι άνθρωποι της ομάδας του ξέρουν να κάνουν πράξη το αξίωμα : ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΕΙΝΑΙ ΖΩΗ.
Ελένη … Σ’ ένα κόσμο , όπου οι μάχες και οι αγώνες συνήθως γίνονται πια με τα λόγια , εσύ κάνεις πράξη αυτά που πιστεύεις και συνεχίζεις να υπερασπίζεσαι τη ζωή σου με απίστευτο πάθος ! Και μαζί με τη ζωή σου το δικαίωμα να πιστεύουμε τελικά ότι η ανθρώπινη δύναμη είναι τόσο μεγάλη όπου όλοι μας να ελπίζουμε πως μπορούμε να αντέξουμε τα πάντα . Σ’ ευχαριστούμε για την έμπνευση! Σε περιμένουμε να παίξεις το μονόπρακτό σου , αλλά και να εισπράξεις το χειροκρότημα που σου οφείλουμε για τη σημαντικότερη παράσταση της ζωής σου. Στη σκηνή του Εργαστηρίου μας…

ΚΟΥΜΠΟΥΡΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ - ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ

Χελμός © 2024
Σχεδιασμός, Ανάπτυξη & Φιλοξενία