16 Απριλίου 2024
Ανατολική Αιγιαλεία: 14° C
ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΑΡΚΑΤΑΣ 2012 Αρθρο του Σπύρου Ασημακόπουλου
12 Αυγούστου 2012


 

Στις 4 Αυγούστου 2012 στην κατάμεστη από κόσμο πλατεία της Ακράτας, η Φιλαρμονική μας έδωσε την ετήσια συναυλία της με ένα πρόγραμμα γεμάτο  από κλασσικές,ρόκ, ντίσκο και τζαζ μελωδίες. Ήταν μια συναυλία που δεν έχει τίποτε να ζηλέψει από ανάλογες πετυχημένες  μουσικές εκδηλώσεις  και μάγεψε τους ακροατές, όπως γράφεις στο f/b και η συγγραφέας μας κ. Αναστασία Ευσταθίου. Όλα τέλεια, αν μπορεί κάποιος να χρησιμοποιήσει αυτή την έκφραση.

Παρακολουθώ την πορεία της Φιλαρμονικής μας από το 1955 και κάθε φορά που την ακούω είτε σε συναυλίες είτε σε οποιεσδήποτε εκδηλώσεις, νιώθω ότι ζω σε ένα χωριό γεμάτο πολιτισμό και όμορφη μουσική. Το φετινό όμως καλοκαίρι τόσο η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ με την «Αυλή των θαυμάτων», ο ΔΕΣΜΟΣ με τις πετυχημένες αιμοδοσίες του (τακτική και έκτακτη), η Κοινότητα με την βραδιά προς τιμή των πνευματικών της τέκνων κ. Αναστασίας Ευσταθίου και κ. Παναγιώτη Κουμπούρα όσο και η Φιλαρμονική με την άρτια συναυλία της με έκαναν να καμαρώνω για την μικρή μας ΑΚΡΑΤΑ η οποία στέκεται όρθια παρά την απαξίωση που έχει τύχει. Πιστεύω ότι πιο ειδικοί θα ασχοληθούν με τις εκδηλώσεις αυτές και όποιες άλλες πραγματοποιηθούν.

Θέλω όμως να σταθώ άλλη μια φορά στο έργο που επιτελούν  οι μαθητές της Φιλαρμονικής και στην ομορφιά που σκορπίζουν σε εκδηλώσεις όπως η φετινή συναυλία τους. Αξίζει κάθε έπαινος σε αυτούς τους «μικρους ήρωες» οι οποίοι κόντρα στον καιρό, όπως λέει και ο Αρχιμουσικός τους, παραμερίζουν τις άλλες υποχρεώσεις τους, την διασκέδασή τους ακόμα και τα παιχνίδια τους και είναι πάντα παρόντες στο κάλεσμα του χωριού τους. Η μόνη ανταμοιβή τους, το αβίαστο και γεμάτο χαρά χειροκρότημα του κόσμου που τους ακούει.

Μεγαλύτερες όμως ευχαριστίες οφείλονται στους γονείς των παιδιών οι οποίοι παρά την οικονομική κρίση που βιώνουμε, τα ωθούν να συμμετέχουν στην διαμόρφωση του πολιτισμού της περιοχής μας και κυρίως διδάσκουν στα βλαστάρια τους την ανιδιοτελή προσφορά στα κοινά, όπως εξάλλου κάνουν όλοι οι εθελοντές. Αυτά τα παιδιά θα μπορέσουν να αναστήσουν και να διαμορφώσουν, μέσα από τις στάχτες της, την αυριανή Ελλάδα.

Ακράτα 7 Αυγούστου 2012

Σπυρίδων Μ. Ασημακόπουλος

Χελμός © 2024
Σχεδιασμός, Ανάπτυξη & Φιλοξενία