18 Απριλίου 2024
Ανατολική Αιγιαλεία: 14° C
ΧΕΛΜΟσκέψεις
13 Οκτωβρίου 2011
Εξελίξεις...
 
Του Χαράλαμπου Τραχανά
 
Οσοι μου έκαναν την τιμή,  να με διαβάζουν τα τελευταία 4-5 χρόνια στην έντυπη εκδοση του ''Χελμού'', θα είχαν παρατηρήσει οτι συχνά αναφερόμουν στις ''εξελίξεις'' που σημειώνονταν παντού: στην κοινωνία, στην οικονομία, στην πολιτική και στα τοπικά πράγματα.

 

Οι εξελίξεις, αν αρχίσω απο το τελευταίο που μας απασχολεί περισσότερο, υπήρξαν ραγδαίες. Ο ''Καλλικράτης'' μπήκε στη ζωή μας, παρά τα όσα πίστευαν κάποιοι και μάλιστα άσχολούμενοι με τα δημοτικά, χωρίς να προφθάσουμε να αντιδράσουμε έγκαιρα και αποτελεσματικά και κυρίως χωρίς να εκμετελλευθούμε τις προβλέψεις κάποιων και τις αντιδράσεις της κοινωνίας που είχαν καταγραφεί σε επίπεδο τουλάχιστον Αιγείρας - Ακράτας.

Τώρα παρακολουθούμε ολοι,  σχεδόν άφωνοι,  τα όσα συμβαίνουν πρωτίστως στο οικονομικό επίπεδο, αλλα και το κοινωνικό και ταυτόχρονα προσωπικό - οικογενειακό του καθενός μας και φυσικά στο πολιτικό, όπου οι εξελίξεις θα είναι εντυπωσιακές.

 
Η Ελλάδα αλλάζει σελίδα και σε λίγα χρόνια θα είναι τελείως διαφορετική! Θα είναι μια σχεδόν καινούργια χώρα που θα μπορεί να στέκεται σχετικά άνετα δίπλα στις άλλες ευρωπαικές χώρες, έχοντας αφήσει πίσω της το κράτος ''αρλούμπα'' που όλοι μαζί: πολιτικοί, πανεπιστημιακοί, δημοσιογράφοι, συνδικαλιστές, κλήρος και λαός φτιάξαμε. Θα είναι οργανωμένη, πειθαρχημένη, με θεσμούς
που θα λειτουργούν σωστα και θα σέβονται τον πολίτη. Θα είναι παραγωγική, δημιουργική, ανταγωνιστική και με καλύτερη παιδεία. Τώρα όλα αυτα φαίνονται δύσκολα ή και ουτοπικά, αλλα συνήθως ετσι συμβαίνει, οι αλλαγές φοβίζουν,  γιατι ξεβολεύουν και δημιουργούν ανασφάλεια.
 
Θα περάσουμε και μεις, όσα πέρασαν οι υπόλοιποι ευρωπαίοι για να φτιάξουμε ενα σύγχρονο κράτος που θα μπορεί να προσφέρει ευημερία και πρόοδο στους πολίτες του, αφου διαθέτουμε  όσα χρειάζονται: μυαλό, πλουτοπαραγωγικές πηγές και ταλέντο.
 
Η ηλεκτρονική έκδοση του ''Χελμού'' που διαβάζετε αυτη τη στιγμή, ο νέος ''xelmos.gr'' , είναι η απάντηση του Συνδέσμου που ίδρυσαν οι πατεράδες μας το 1947 και της εφημερίδας του, που πρωτοκυκλοφόρησε ένα χρόνο μετά το 1948, στις εξελίξεις που σημειώνονται...
 
Στον χώρο του τύπου, περιοδικού και ημερήσιου, έντυπου και ηλεκτρονικού, τα πράγματα εξελίσσονται ραγδαία και ο ''Χελμός'' δεν θα μπορούσε παρά να προσαρμοστεί, ώστε να επιβιώσει, να διαδραματίσει το ρόλο που του αρμόζει, ως η αρχαιότερη εφημερίδα της Αναντολικής Αιγιάλειας και οχι μόνο, δικαιώνοντας το όραμα των ιδρυτών του. Μελέτες που πρόσφατα είδαν το φως της δημοσιότητας, προβλέπουν,  οτι το 2040 δεν θα κυκλοφορεί πλέον  έντυπη εφημερίδα στον κόσμο και οτι αυτο θα συμβεί στις ΗΠΑ, το 2017, δηλαδή μόλις σε πέντε χρόνια, απο σήμερα!
 
Οι καταστατικοί του σκοποί:  η εξυπηρέτηση των αναγκών των τέως δήμων Ακράτας, Αιγείρας, Κραθίδος, Νωνάκριδος και Φελλόης, σε κοινωνικό, πολιτιστικό και οικονομικό επίπεδο θα συνεχίσουν να αποτελούν στόχους του σημερινού και των μελλοντικών Διοικητικών Συμβουλίων του Συνδέσμου. Τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του διαδικτύου θα  επιτρέψουν, ώστε ο ''Χελμός''
να συνεχίσει το υπέροχο ταξίδι του, ανανεωμένος, σύγχρονος, ευέλικτος και προπαντός οικουμενικός, με πολλούς συναρπαστικούς σταθμούς, οπως είναι αυτος που τώρα ζούμε... 
Τώρα την ίδια ώρα που γράφεται, οι αναγνώστες του, ιδίως οι νέες γενιές που αποτελούν και το μέλλον του, θα μπορούν να τον διαβάζουν, να ενημερώνονται και να επικοινωνούν μαζί του, μαζί μας, μαζί σας! Απο τον πανύψηλο, αγέρωχο Χελμό, την Αθήνα, την φιλόξενη Αυστραλία, την Αμερική, την Ευρώπη, απο παντού. Απο το σπίτι, το γραφείο, τις διακοπές, το ταξίδι....γρήγορα, εύκολα, οικονομικά!
 
''Ο Χελμός παντού'' στο Internet, στο facebook, στο twitter, στις νέες συσκευές κινητής τηλεφωνίας, θα είναι ελπίζουμε,  η ξεχωριστή σας συντροφιά, η αγαπημένη σας συνήθεια, το μέσο ενημέρωσης και κοινωνικής δικτύωσης.
 
Η μετάβαση στη ''νέα εποχή'' μόλις άρχισε....
 
Περισσότερα νέα από Χελμοσκέψεις
Χελμός © 2024
Σχεδιασμός, Ανάπτυξη & Φιλοξενία