29 Ιανουαρίου 2023
Ανατολική Αιγιαλεία: 14° C
Ανακοίνωση διαμαρτυρίας για τη διαιτησία (Άρθρο του Ν. Αλέφαντου)
05 Απριλίου 2012
Αν και είχαμε πολλές ευκαιρίες στα πέντε τελευταία χρόνια που η ανδρική μας ομάδα ποδοσφαίρου πρωταγωνιστεί στην Α΄ κατηγορία της Ε.Π.Σ. Αχαΐας αναγκαζόμαστε να εκδώσουμε ανακοίνωση διαμαρτυρίας για τη διαιτησία σε παιχνίδι της ομάδας μας. Με αφορμή τις περίεργες διαιτησίες που είχαμε σε κάποια παιχνίδια (και δεν είναι λίγα) και ιδιαίτερα στο τελευταίο, με αντίπαλο, την ομάδα του Εθνικού Σαγεϊκων, είμαστε αναγκασμένοι να εγκαταλείψουμε την πολιτική των χαμηλών τόνων και να ζητήσουμε δημόσια το σεβασμό που αρμόζει σε μια ομάδα με συνεχή παρουσία από το 1970 στο τοπικό ποδόσφαιρο της Αχαΐας. Ο Α.Ο. Ακράτα δεν ζήτησε, ούτε και θα έπρεπε ιδιαίτερη μεταχείριση. Εάν μας αξίζει κάτι καλό ας το πάρουμε μέσα απ’ το παιχνίδι. Αυτό μάλλον φοβήθηκε και ο κύριος Γραμματικόπουλος (διαιτητής), κάνοντας τα «στραβά μάτια»… Ακολούθησαν μερικά έξυπνα σφυρίγματα και η σεμνή τελετή έλαβε τέλος…
Το ποδόσφαιρο σίγουρα όλοι το παίζουν στα γήπεδα. Δε ξέρουμε να το παίζει κάποιος κάπου αλλού. Το θέμα είναι πως στο ποδόσφαιρο υπάρχουν κανόνες και κανονισμοί και πρέπει όλοι να τους εφαρμόζουν κατά γράμμα. Έτσι δεν είναι; Όποιος λοιπόν τους εφαρμόζει δεν … έχει να φοβηθεί τίποτα. Κάποιοι έχουν την εντύπωση ότι είναι στο απυρόβλητο, αλλά κάνουν λάθος. Θα πρέπει να αποδείξουν πως αξίζουν την εμπιστοσύνη μας και πως τίποτα δεν είναι οικογενειακή υπόθεση και υπόθεση της παρέας. Ο Α.Ο. Ακράτα θα συνεχίσει να συμβάλλει στην αναβάθμιση του τοπικού ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου μέσω της σωστής συμπεριφοράς των ποδοσφαιριστών, προπονητών, παραγόντων και φιλάθλων της.
Υποπτευόμαστε όμως ότι η πολιτική των «ήπιων τόνων» που έχει επιλέξει συνειδητά ο σύλλογός μας θεωρείται από ορισμένους ως αδυναμία και ως ευκαιρία εκμετάλλευσης.
Προειδοποιούμε ότι δεν θα ανεχτούμε να αποτελεί η ομάδα μας τον «εύκολο στόχο» λόγω της πολιτικής αυτής. Αυτό που ζητάμε είναι ΙΣΟΤΙΜΗ και ΔΙΚΑΙΗ αντιμετώπιση από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Ευχαριστούμε και ελπίζουμε οι αγώνες να παίζονται στα γήπεδα και όχι έξω απ’ αυτά.
ΥΓ 1. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον προπονητή και τους αθλητές μας για τις υπέροχες στιγμές που μας χάρισαν με τις εμφανίσεις μέσα στο γήπεδο και όχι έξω απ’ αυτό. Για εμάς είσαστε πρωταθλητές και το αποδείξατε…
ΥΓ2. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτε με τις εκάστοτε αντίπαλες ομάδες. Ούτε φυσικά με την ομάδα του Εθνικού Σαγεϊκων, στην οποία άλλωστε ευχηθήκαμε πριν και μετά τη λήξη του αγώνα καλή επιτυχία και εκπλήρωση των στόχων της. Όλες κάνουν τον αγώνα τους κάτω από δύσκολες συνθήκες. Τον σεβόμαστε. Απλώς εκφράζουμε τη διαμαρτυρία και αγανάκτησή μας για τη διαιτητική αντιμετώπιση. Δεν κατηγορούμε ΚΑΜΙΑ ομάδα. Ευχόμαστε δε σε όλες καλή συνέχεια και κουράγιο!!!

 

Χελμός © 2023
Σχεδιασμός, Ανάπτυξη & Φιλοξενία