18 Απριλίου 2024
Ανατολική Αιγιαλεία: 14° C
Αύξηση Δημοτικών Τελών
01 Φεβρουαρίου 2012

Η νέα δεύτερη αύξηση των δημοτικών τελών, ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων από δημότες και φορείς της ανατολικής Αιγιάλειας, οι οποίες υποχρέωσαν και τους δημοτικούς συμβούλους όλων των παρατάξεων της αντιπολίτευσης να διαμαρτυρηθούν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιάλειας της 28ης Δεκεμβρίου που συζήτησε το θέμα.
Η επιβολή 13% ΦΠΑ  στα τέλη που αποφάσισε η Δημοτική Αρχή, οδηγεί σε (έμμεση) αύξηση των δημοτικών τελών, εκτος της Δημοτικής Ενότητας Συμπολιτείας, για την οποία προτείνεται μείωση 3% σε σχέση με τα τέλη του 2011.

Ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Χρήστος Σπηλιωτόπουλος παρουσίασε έγγραφο της αρμόδιας υπηρεσίας του δήμου, στο οποίο εμφανίζονται στο Αίγιο τα τέλη για τις οικίες να είναι 1.43 ευρώ, στο Διακοφτό 1.47, στην Αιγείρα 1.44, στη Συμπολιτεία 1.55, στον Ερρινεό και στην Ακράτα 1.59! Αυτό είναι άδικο, τόνισε ο κ. Σπηλιωτόπουλος με τον οποίο συμφώνησε και ο τ. Αντιδήμαρχος Αιγείρας-Ακράτας κ. Βασίλης Ανδρουτσόπουλος, για να προσθέσει,  ότι είχε τη διαβεβαίωση όταν το θέμα συζητήθηκε στην Οικονομική Επιτροπή, ότι τα τέλη θα διαμορφώνονταν στο 1.50 κι ετσι δέχθηκε να ψηφίσει τη μείωση για το Δημοτική Ενότητα της Συμπολιτείας. Ζήτησε δε επίμονα,  η μείωση για την Ακράτα να ορισθεί στο 1.50 ευρώ.
Τελικά το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε με ψήφους 14-14, αφου η ψήφος του Προέδρου του μετρά διπλά, τον καθορισμό των τελών καθαριότητας και φωτισμού στο ποσό που εισηγήθηκε η πλειοψηφία.

 

Χελμός © 2024
Σχεδιασμός, Ανάπτυξη & Φιλοξενία