24 Απριλίου 2024
Ανατολική Αιγιαλεία: 14° C
Επιλεκτικοί Εκχιονισμοί και Εκβραχισμοί στη Νωνάκριδα;;;
06 Μαρτίου 2012

Δυστυχώς σε τούτη εδώ την Ελλαδίτσα δεν αλλάζει τίποτα. Τα ίδια και τα ίδια χρόνια τώρα. Κάποιοι εξακολουθούν να μένουν αγκιστρωμένοι σε πρακτικές του παρελθόντος που ευθύνονται μερικώς για την άθλια κατάσταση που έχει περιέλθει ο τόπος μας και η χώρα μας γενικότερα.

Θα μου πείτε τι Εθνικιστικός οίστρος είναι αυτός που με έπιασε Σαββατιάτικα; Ε λοιπόν ακούστε. Εδώ και 25 περίπου ημέρες τα Σαββατοκύριακα, που έχω ελεύθερο χρόνο, προσπαθώ να πάω στο σπίτι μου στην Βαρβάρα, σπίτι που ας σημειωθεί έφτιαξα στο τόπο καταγωγής των γονιών μου, μετά από δουλειά και οικονομίες 30 ετών. Αγωνιώ όπως θα έκανε ο καθένας μας να δω αν η περιουσία μου έχει υποστεί ζημιές μετά από τις τελευταίες Θεομηνίες που έπληξαν την περιοχή μας. Μάταια όμως. Αυτό δεν έχει καταστεί ακόμα δυνατόν. Πριν 20-25 ημέρες περίπου προσπάθησα να πάω δεν μπόρεσα να περάσω διότι ενώ οι δρόμοι σε όλα τα χωριά είχαν εκχιονιστεί αφού είχαν περάσει κάμποσες μέρες από τον τελευταίο χιονιά, ο δρόμος από Χαλκιάνικα Βαρβάρα είχε ½ μέτρο χιόνι. Έτσι αναγκάστηκα να πάω γύρω γύρω από Ζαρούχλα πιστεύοντας ότι τουλάχιστον από εκεί θα ήταν ανοικτός. Εκεί συνάντησα καμιά δεκαριά νοματαίους και μεταξύ αυτών και την οικογένεια που κρατάει το μοναδικό καφενείο του χωριού, να περιμένουν την βοήθεια του Δήμου μας για να πάνε στο χωριό. Αμ δε.
Απελπισμένος πήρα τον δρόμο της επιστροφής προσπαθώντας παράλληλα να επικοινωνήσω με τον Αντιδήμαρχο της Δημοτικής Ενότητας Ακράτας. Μετά από πολλές προσπάθειες κατάφερα επιτέλους να μιλήσω μαζί του. Δεν ρίχνω καμία μομφή στο πρόσωπό του ξέροντας πόσο δύσκολο και επίπονο είναι το έργο του. Ο Αντιδήμαρχος προς τιμήν του με διαβεβαίωσε ότι θα το φροντίσει ο ίδιος προσωπικά, όπως και έγινε. Ο κεντρικός δρόμος του χωριού μετά από λίγες ώρες άνοιξε. Εγώ όμως ήδη είχα κατέβει στην Συλίβαινα. Σήμερα αποπειράθηκα να πάω πάλι στο σπίτι μου στο χωριό, και έφτασα μέχρι το Μπάσκετ για όσους γνωρίζουν την περιοχή. Από εκεί και πάνω δεν μπόρεσα να προχωρήσω γιατί είχε περίπου 30 πόντους χιόνι. Ενημερωτικά ο δρόμος που περνάει από το σπίτι μου δεν είναι κανένα δρομάκι, αλλά είναι ο περιφερειακός δρόμος του χωριού πλάτους 6 μέτρων ασφαλτωμένος, και εξυπηρετεί περί τις 20 νεόχτιστες κατοικίες. Επικοινώνησα με ένα μέλος του Οργάνου της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου μας και τον ενημέρωσα ότι στο χωριό ο δρόμος ο συγκεκριμένος είναι κλειστός λόγω του χιονιού και εξ αιτίας ενός βράχου που έχει πέσει σε αυτόν κατά την διάρκεια της νύχτας. Αμέσως επικοινώνησε με τον Εργολάβο ιδιοκτήτη μηχανημάτων που έχει αναλάβει και την εργασία Εκχιονισμού της Νωνάκριδας και με ειδοποίησε ότι όταν τελειώσει τον εκχιονισμό του δρόμου προς το χιονοδρομικό αν προλάβει θα έρθει. Αναρωτιέμαι τώρα εγώ: Πόσες ημέρες χρειάζονται να καθαρίσει τον δρόμο αυτόν δεδομένου ότι εδώ και 3 και παραπάνω ημέρες ο καιρός είναι καλός. Μετά από κάποιες ώρες αναμονής, τηλεφώνησα και εγώ στον συγκεκριμένο κύριο και τι μου απάντησε; ‘’Άκουσον άκουσον’’. ΄΄Δεν θα έρθω γιατί όταν σου είπα να με πληρώσει η Κοινότητα της Συλίβαινας για κάποιο δρομολόγιο που έκανα Ακράτα – Αίγιο – Ακράτα- Αίγιο - Ακράτα μεταφέροντας κάδους σκουπιδιών από την έδρα του Δήμου στην Ακράτα, μου απάντησες ότι δεν γίνεται.΄΄ Διερωτώμαι εγώ τώρα: 1. Έκλεισε μαζί μου κανένα δρομολόγιο και τον έχω απλήρωτο; Από ότι θυμάμαι ο τέως Αντιδήμαρχος τον είχε καλέσει. 2. Έχει η Κοινότητα Συλίβαινας κάποιο ταμείο ή οικονομική αυτοτέλεια και δεν το γνωρίζω εγώ που είμαι Πρόεδρος της Κοινότητας; Και 3. Μήπως οι εντολές που παίρνει από τα αρμόδια όργανα είναι συγκεκριμένες……………………….. Λυπάμαι Κύριοι αλλά να ξέρετε ότι δεν θα το αφήσω έτσι διότι εκτός από εκλεγμένος στην Τοπική Αυτοδιοίκηση είμαι και φορολογούμενος πολίτης που πληρώνω τις υποχρεώσεις μου κανονικότατα και επί πλέον δεν βγάζω και τα (ανύπαρκτα) χρήματά μου στο εξωτερικό…………
 
Παναγιώτης Κρικέτος

 

Χελμός © 2024
Σχεδιασμός, Ανάπτυξη & Φιλοξενία