25 Απριλίου 2024
Ανατολική Αιγιαλεία: 14° C
“Sidamo Trio”
06 Απριλίου 2012

Όταν ένας μαθηματικός, μία βιολόγος και ένας μηχανικός υπολογιστών συναντήθηκαν... και η μουσική τους μας μάγεψε.. Πως προέκυψε το όνομα “Sidamo Trio” και πόσο καιρό υπάρχει; Γιούλα: Ένα βράδυ καλοκαιριού σπάγαμε τα κεφάλια μας πάνω στο όνομα που θα έχει το σχήμα μας. Ο Νίκος και ο Χάμπος μόλις είχαν ανακαλύψει τη χαρά του καφέ Sidamo και προσπαθούσαν να με πείσουν ότι πρέπει κι εγώ να πίνω Sidamo... Ο εν λόγω καφές προέρχεται από την ομώνυμη περιοχή της Αιθιοπίας και είναι εξαιρετικής ποιότητας arabica. Τον εκτιμήσαμε ιδιαίτερα και για το άρωμα του αλλά και για την πλούσια ιστορία του, κατά την οποία Αιθίοπες αγρότες συγκρούστηκαν με τα συμφέροντα και κατάφεραν να εξάγουν τον καφέ τους μέσω Fair Trade. Τελικά κατάφεραν να με πείσουν στα μέσα του Ιουνίου που μας πέρασε, ορίστε τα αποτελέσματα!

Πότε ήταν η πρώτη σας επαφή με τη μουσική;

Χάμπος: Διδαχτήκαμε κλασσική μουσική όλοι μας από πολύ μικρή ηλικία, τα δύο αδέρφια ξεκινήσαμε με κλασσική κιθάρα και η Γιούλα με πιάνο, τα οποία και σταματήσαμε όταν έφτασε η εφιαλτική περίοδος των πανελληνίων. Παράλληλα με τον Νίκο σχηματίσαμε το πρώτο μας rock συγκρότημα με το οποίο κάναμε πολλές εμφανίσεις, κυρίως στον νομό Αχαΐας. Στη συνέχεια ο Νίκος προχώρησε τις σπουδές του στην κιθάρα, κλασσική και ηλεκτρική, όπως και τις θεωρητικές του σπουδές στη μουσική. Η Γιούλα απλά ονειρευόταν... Γυρίζοντας από τις σπουδές της στην Αγγλία μπήκε δυναμικά στο τοπίο μέσω της χορωδίας του καλλιτεχνικού εργαστηρίου ΜΑΡΣΥΑΣ, απ' όπου και εμπνεύστηκε να ασχοληθεί (επιτέλους!!) σοβαρά με τη φωνητική αλλά, και με τις θεωρητικές σπουδές πάνω στη μουσική.

Ποιές είναι οι μουσικές επιρροές που καθόρισαν το είδος της μουσικής που παίζετε;
Νίκος: Καθένας από εμάς κουβαλάει τη δική του ιστορία, εμπειρίες, βιώματα, καθώς και διαφορετικές μουσικές επιρροές. Προσπαθούμε να συνθέτουμε όλα αυτά με δημιουργικό τρόπο. Έτσι προκύπτουν οι δυνατές μπασογραμμές του Χάμπου, επηρεασμένος από τη Rock, παρέα με την Jazz αισθητική της Γιούλας, βγαλμένη από τα 30’s και τη δικιά μου Blues προσέγγιση με έντονα ρυθμικά στοιχεία. Προσπαθούμε μέσα από ένα κλασσικό rock, jazz, blues ρεπερτόριο και σύνθεση κοντραμπάσο, κλασσική κιθάρα, κρουστά και φωνές να αποδώσουμε τις δικές μας διασκευές.

Τι σημαίνει η μουσική για μία βιολόγο, έναν μαθηματικό και έναν μηχανικό ηλεκτρονικών υπολογιστών;

Γιούλα: Ξυπνάει το συναισθηματικό μου κόσμο, κάτι που πιστεύω ότι χρειάζεται και σε έναν επιστήμονα!

Νίκος: Συμμετρίες παντού… συνδυασμένες με την παραπάνω απάντηση.
Χάμπος:  Ό,τι σημαίνουν τα ηλεκτρονικά κυκλώματα για έναν μουσικό.

Τι ονειρεύονται οι “Sidamo Trio”;

Εξέλιξη...δημιουργικότητα και καλή παρέα στα μουσικά μας ταξίδια!

Που μπορούμε να σας δούμε; 

Μπορείτε να μας δείτε και να μας ακούσετε κάθε Παρασκευή και Σάββατο στο Ernesto Art Café, Προύσσης 9, Ν. Φιλαδέλφεια, τηλ: 2130033490
Sidamo Trio είναι οι: Νίκος (κιθάρα), Γιούλα (φωνητικά) και Χάμπος (ηλεκτρικό κοντραμπάσο).
 

 

 

Χελμός © 2024
Σχεδιασμός, Ανάπτυξη & Φιλοξενία