18 Απριλίου 2024
Ανατολική Αιγιαλεία: 14° C
Ανατολική Αιγιάλεια: Η περιοχή μας
27 Οκτωβρίου 2011

Του Τρύφωνα Νικολάου Σωτηρόπουλου

Η περιοχή μας.. η Ανατολική Αιγιάλεια. Αυτήν γνωρίσαμε στα πρώτα μας βήματα, αυτή μάθαμε να αγαπάμε, αυτή θέλουμε να δούμε να προοδεύει.
Σε όλες τις πλευρές της - κοινωνικά, πολιτιστικά, οικονομικά, πολιτικά. Θέλουμε να είμαστε περήφανοι για όλες τις περιοχές της.. την Ακράτα, την Αιγείρα, τον Πλάτανο και όλες τις περιοχές που σχετίζονται με την καταγωγή μας.
Θέλουμε να δούμε τους νέους να βλέπουν πως εδώ, στον τόπο αυτό υπάρχει μέλλον και να αποφασίζουν να μείνουν εδώ και να αναπτύσσουν τις επιχειρηματικές δραστηριότητες που ονειρεύονται και να έχουν την επαγγελματική εξέλιξη που τους αξίζει.
Νοιώθουμε νοσταλγία με την εικόνα που είχε η 'παραλία' πριν 30 χρόνια, αλλά αναγνωρίζουμε πως σήμερα οι μικρές επιχειρήσεις που έχουν αντικαταστήσει την 'ησυχία' του τοπικού λεωφορείου που έκανε στάση 'στου Τσόγκα', σημαίνουν ζωή, χρήματα, λόγο να μείνει κανείς στην περιοχή μας.
Για να γίνουν αυτά πραγματικότητα, πρέπει πρώτα εμείς να σεβαστούμε την περιοχή μας - την ιστορία της (το Αγρίδι, τη Ζαρούχλα, το μοναστήρι στα Χαλκιάνικα, τη Βρύση της Γκόλφως), τη φύση της (τον Χελμό, τη λίμνη Τσιβλού, την απέραντη παραλία, το Κρυονέρι, τον ΄Άνω Πλάτανο), τη παραγωγή της (το λεμόνι, το λάδι, τα μανιτάρια) και τις αξίες της. Αξίες που μας δίδαξαν οι παλιοί και πρέπει να περάσουν στους νεώτερους.
Πρέπει να ζητήσουμε περισσότερα για τη περιοχή μας - να επιταχυνθεί η κατασκευή του Αυτοκινητόδρομου, να φτάσει γρήγορα ο Προαστιακός Σιδηρόδρομος, γιατί έτσι θα έρθει ο τόπος αυτός κοντύτερα στις εξελίξεις.
Πρέπει να δούμε την περιοχή της Ανατολικής Αιγιάλειας 'μεγαλύτερη' από ότι είναι σήμερα, μεγαλύτερη από εμάς τους ίδιους και να κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να το πετύχουμε.

Ο Σύνδεσμος 'Χελμός'

Χελμός © 2024
Σχεδιασμός, Ανάπτυξη & Φιλοξενία