17 Απριλίου 2024
Ανατολική Αιγιαλεία: 14° C
Μια νέα πολιτιστική περίοδος για όλη την περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Αιγείρας
27 Οκτωβρίου 2011

Αρχίζει μια νέα πολιτιστική  περίοδος για όλη την περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Αιγείρας

 Του Π.Γιαννούλη

Η μεγάλη πολιτιστική εκδήλωση που οργάνωσε ο Δήμος Αιγιάλειας σε συνεργασία με την ΣΤ΄ Εφορία Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων για την ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου του θεάτρου  και της Αρχαίας Αιγείρας,  με την ευκαιρία της έναρξης των  εργασιών συντήρησης που χρηματοδοτούνται  με 450.000 ευρώ από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, μου δίνει την ευκαιρία να  εκφράσω την βαθιά ικανοποίησή μου τόσο για τις προσπάθειες  συντήρησης του αρχαίου θεάτρου της ΣΤ’ ΕΠΚΑ, την συνδρομή του «Διαζώματος» υπό τον κ. Μπένο για τις συνεχείς αναφορές περί ανάδειξης του αρχαίου θεάτρου όσο και τη προσπάθεια που καταβάλλει ο δήμος Αιγιάλειας μέσω πολιτιστικών εκδηλώσεων  για την προβολή της περιοχής.

Μου δίνει την ευκαιρία  επίσης, να ανατρέξω στο πρόσφατο παρελθόν  κατά την τελευταία «Καποδιαστριακή» περίοδο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης του π. Δήμου Αιγείρας όπου ηγήθηκα πρωτοβουλιών  για την ανάδειξη του αρχαίου Θεάτρου.  Με  συνεχείς επισκέψεις στο Υπουργείο Πολιτισμού εξασφαλίστηκε από την πλευρά τόσο του τότε Γ.Γ. κ. Ζαχόπουλου όσο και του π. Υπουργού κ. Αντ. Σαμαρά το πρώτο κονδύλι των 200. 000 ευρώ για τη σύνταξη και ωρίμανση μελέτης του αρχαίου Θεάτρου και στους οποίους θέλω να απευθύνω ένα μεγάλο ευχαριστώ. Αυτή η ώριμη μελέτη που συντάχθηκε από την ΣΤ’ ΕΠΚΑ αποτέλεσε την απαρχή της ένταξης του έργου της συντήρησης του αρχαίου θεάτρου στο ΕΣΠΑ Δυτικής Ελλάδας  με το ποσό των 450. 000Ευρώ.

Από σήμερα αρχίζει μια νέα πολιτιστική περίοδος για όλη την περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Αιγείρας και όλου του Δήμου Αιγιάλειας.

Χελμός © 2024
Σχεδιασμός, Ανάπτυξη & Φιλοξενία