15 Ιουνίου 2022
Ανατολική Αιγιαλεία: 14° C
Δελτίο τύπου 2ο Δημοτικό Σχολείο Ακράτας
29 Φεβρουαρίου 2012

Τι σημαίνει ανάδοχος παιδιού; Τι είναι η αλληλεγγύη και η προσφορά καρδιάς; Αυτές τις ερωτήσεις είχαν την ευκαιρία να υποβάλουν οι μαθητές του 2ου δημοτικού σχολείου Ακράτας την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου στο Βασίλη Μούζουλα εθελοντή της Action Aid και καλεσμένο στο σχολείο. Σε μια εκδήλωση, που διοργανώθηκε με αφορμή την «Αποστολή Καρδιάς» με σκοπό το χτίσιμο ενός σχολείου στη Γκάνα της Αφρικής, στην οποία συμμετείχε ο Αιγιώτης συμπολίτης μας με άλλους εθελοντές της Action Aid Hellas, διοχετεύτηκαν στις ψυχές των μαθητών μηνύματα αγάπης, αλληλοβοήθειας και προσφοράς.
Οι μαθητές όλων των τάξεων του σχολείου μας συνεργάστηκαν μεταξύ τους και με φιλοξενούμενους τους μαθητές της Γ΄ και Δ΄ τάξεων του 1ου δημ. Σχ. Ακράτας, συμμετείχαν με ενεργό τρόπο στην εκδήλωση.
Αφού άκουσαν όσα πολύ ενδιαφέροντα είχε να τους πει ο κος Μούζουλας για ό,τι έζησε στην Γκάνα έγιναν δημοσιογράφοι, παίρνοντάς του συνέντευξη, παρουσίασαν σ’ αυτόν τα αποτελέσματα της έρευνας που είχαν κάνει στους συμμαθητές τους, σχετικά με τα δικαιώματα των παιδιών του κόσμου.
Ποιήματα, τραγούδια, καπέλα, σελιδοδείκτες και μηνύματα ζωής μέσα από συνθήματα ακόμα και στην αγγλική γλώσσα ήταν τα δώρα των μικρών μαθητών, ως ανταπόδοση στην αγκαλιά των συναισθημάτων και των συγκινητικών στιγμών που χάρισε η παρουσία του στο σχολείο μας.
Οι μαθητές μας έμαθαν πως το σπίτι, η οικογένεια, το σχολείο έννοιες γι’ αυτούς αυτονόητες, είναι πράγματα ζητούμενα για κάποια παιδιά του Τρίτου κόσμου. Αποφάσισαν, μαζί με τους δασκάλους τους και το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου δημ. Σχ. Ακράτας, να γίνουν ανάδοχοι ενός μικρού παιδιού από την Αφρική χαρίζοντάς του την αγάπη και το χαμόγελο της «οικογενειακής» θαλπωρής.
Ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα και ουσιαστική εκδήλωση που οργάνωσε το διδακτικό προσωπικό του 2ου δημ. Σχ. Ακράτας με σκοπό να καλλιεργήσει στους μαθητές την ενσυναίσθηση και την ανάγκη προσφοράς στο συνάνθρωπο αυτή τη δύσκολη για όλο τον κόσμο εποχή.

 

Χελμός © 2022
Σχεδιασμός, Ανάπτυξη & Φιλοξενία