16 Ιουνίου 2022
Ανατολική Αιγιαλεία: 14° C
Άπειροι / Τέτη Νικολοπούλου
02 Μαΐου 2018

Το Σάββατο 5 Μαΐου όπως και το Σάββατο 12 Μαΐου, θα γίνει η παράσταση / χορογραφία 'Άπειροι'. Σε Σύλληψη - χορογραφία της Τέτης Νικολοπούλου, με Σύμβουλο κίνηση τον Τίμο Ζέχα και Έρευνα - ερμηνεία των Τίμου Ζέχα, Τέτης Νικολοπούλου και Ελένης Πανταζάτου, η χορογραφία Άπειροι επικεντρώνεται στη φυσική, μη επιτηδευμένη και αέναη κίνηση.

Η παράσταση θα δοθεί στο Θέατρο 14η Μέρα (Καλλιρρόης 10, Μετρό Ακρόπολη / για οδηγίες πρόσβασης πατήστε εδώ).

Κρατήσεις θέσεων στα τηλέφωνα:  6932.376259, 210 9210077

Η διάρκεια της παράστασης 'Άπειροι' είναι 50 λεπτά και το εισητήριο κοστίζει 10 ευρώ

Λίγα Λόγια για την παράσταση 'Άπειροι'

Καθώς δεν είναι ποτέ σαφές πότε και πώς περνά κανείς από το συνειδητό στο ασυνείδητο, από το σώμα στον νου, από το μέσα στο έξω και από το εγώ στο εμείς, η χορογράφος και χορεύτρια Τέτη Νικολοπούλου μαζί με τους έμπειρους στον αυτοσχεδιασμό χορευτές, Τίμο Ζέχα και Ελένη Πανταζάτου εμβαθύνουν στις μαγικές ιδιότητες της μαθηματικής κορδέλας του bius (1790-1868), οι οποίες συνδέονται με την ίδια την εμπειρία του χορού.

Η ομάδα συνεχίζει την έρευνα (2016-σήμερα) πάνω στην κορδέλα möbius, η οποία  πριν ενώσει τις άκρες της τις αντιστρέφει, επιτρέποντας σε ένα σώμα να κινείται ασταμάτητα πάνω της αλλάζοντας διαρκώς προσανατολισμό, για να συνδεθεί αυτή τη φορά με το φιλοσοφικό δοκίμιο Μαριονέττες του Kleist αλλά και την απώλεια.

Με τους μουσικούς αυτοσχεδιασμούς των Βαγγέλη Αλεξόπουλου και Χρυσούλας Παπαδοπούλου, η ομάδα ΄παίζει΄ με τις απίθανες ιδιότητες του σώματος, όταν αυτό λειτουργεί ως όλον: την ικανότητα του να παραλλάσσει το σχήμα του χωρίς να σπάει μέσα από την άσκηση έντασης, τις ΄εύκολες΄ μετακινήσεις του βάρους του στον χώρο μαζί με ένα άλλο σώμα (contact improvisation), τις ελικοειδείς και σπειροειδείς κινήσεις που δημιουργούνται από τις κινήσεις των αρθρώσεων, τις ατελείωτες κινητικές αλυσίδες που μπορεί να φτιάχνει και άλλα.

Στην έρευνα αυτή η ομάδα συνεργάζεται επίσης με την Ζωή Χατζιδάκη (ομάδα Anima- Soma), η οποία συνέβαλε τόσο στην οργάνωση και παραγωγή της παράστασης όσο και στη σωματοποιημένη (ως όλον) προσέγγιση της κίνησης.

Και μαζί, προσκαλούν τις ψυχές μας να συναντηθούν στο σημείο εκείνο στο οποίο «…η γνώση φεύγει στο αχανές και διακρίνεται πιο καθαρά στο σώμα εκείνο, που δεν έχει διόλου γνώση, (ά-πειρα/χωρίς πείρα), ή έχει γνώση απέραντη (α-πέρας/χωρίς τέλος), δηλαδή στο ανδρίκελο ή στον Θεό» (Kleist, 1810). 
«…γιατί στον οργανικό κόσμο, όσο σκοτίζεται κι αδυνατίζει ο λογισμός, τόσο πιο αστραποβόλα και ηγεμονική προβάλλει η χάρη. Και όπως η τομή δύο ευθειών στη μια πλευρά κάποιου σημείου διασχίζει το άπειρο και ξεφυτρώνει αίφνης στην άλλη του πλευρά, ή όπως το είδωλο κοίλου κατόπτρου διανύει το κενό και εμφανίζεται απρόοπτα εμπρός μας, έτσι απρόοπτα παρουσιάζεται η χάρη…» (Kleist, 1810), ή, … απλά…, ο χορός.

Μετά την παράσταση θα ακολουθήσει συζήτηση από την Χοροθεραπεύτρια και Σωματική Ψυχοθεραπεύτρια Ζωή Χατζιδάκη και τους χορευτές και μουσικούς

Ο "ΧΕΛΜΟΣ" είναι χορηγός επικοινωνίας της παράστασης που συμμετέχει η Τέτη Νικολοπούλου.

Χελμός © 2022
Σχεδιασμός, Ανάπτυξη & Φιλοξενία