26 Απριλίου 2024
Ανατολική Αιγιαλεία: 14° C
ΜΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΝΗΜΗΣ (1949 – 2012) Του Σπύρου Ασημακόπουλου
06 Αυγούστου 2012


Κατά κανόνα οι συναντήσεις συμμαθητών αναφέρονται στους απόφοιτους 8ταξίου Γυμνασίου ή Λυκείου. Κόντρα στον κανόνα αυτόν στις 31 Ιουλίου 2012 στο εστιατόριο της Ακράτας  «ΑΚΡΑΤΟΣ ΟΙΝΟΣ» συναντήθηκε η Πρώτη και Δευτέρα (κοινή τάξη) του Δημοτικού σχολείου Ακράτας σχολικού έτους 1949/1950.

Με αφετηρία μια φωτογραφία εκείνης της τάξης εστάλησαν οι τυπικές προσκλήσεις υπογεγραμμένες από τους «Κρεμύδα», «Τούμπουρα» «Γίδα» και «Καραμούζη» σε όσους μπορούσαμε να αναγνωρίσουμε. Κατά τον «Ντάλακα» οι τρεις συμμαθητές που δεν είχαν αναγνωρισθεί στην φωτογραφία, είναι οι Σωτήρης Σπίνουλας , Κώστας Κωσκορέλος και Κώστας Αλ. Κουλούρης.

 Εκτός από δύο Αυστραλούς και αυτούς που ζουν στην Αθήνα, οι άλλοι βλεπόμαστε σχεδόν καθημερινά. Όμως και οι 13 που βρεθήκαμε εκεί στην συνάντηση νιώσαμε τα πιο γλυκά συναισθήματα. Θυμηθήκαμε την εποχή που είμαστε και εμείς παιδιά, δηλώσαμε εγγράφως τα «καλλιτεχνικά» μας (παρατσούκλια) τα οποία αναπολούμε με αγάπη, τραγουδήσαμε  «τα Χριστιανόπουλα», «ήταν ένα μικρό καράβι» αλλά και κάποιες όμορφες καντάδες με επικεφαλής τον  Γιώργο Γιωργικόπουλο. Θυμηθήκαμε τα κατορθώματά μας σαν παιδιά και τις τερατολογίες που σκαρφιζόμαστε τότε. Παίξαμε με τα τότε παιχνίδια που κατασκευάστηκαν για την περίσταση και αφού ξεφύγαμε από τις δίαιτές μας, ήπιαμε αρκετές μπυρίτσες και κρασάκι και απολαύσαμε τα μεζεδάκια, την παραγγελία των οποίων είχε αναλάβει ο Θοδωρής Μιχόπουλος.

Εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι το οικονομικό κόστος το ανέλαβε ο Βασίλης Αρφάνης  πρόεδρος του «ΧΕΛΜΟΥ» - ΣΥΔΝΕΫ, αν και η συμφωνία μας ήταν η πληρωμή να γίνει «ρεφενίζοντας». Τον  ευχαριστήσαμε όλοι και μετά τις αναμνηστικές φωτογραφίες χωρίσαμε  ανάλαφροι σαν παιδιά. Εξάλλου σύμφωνα με την αριθμητική που μαθαίναμε τότε και ότι το μηδέν δεν είχε καμιά αξία, παραμείναμε στην ίδια ηλικία (70–0=7). Ήταν εκεί, με την σειρά που καθόμαστε, οι Βασίλης Αρφάνης, Πάνος Παυλίδης, Γιώργος Τερζής, Γιάννης Κοσμίδης, Πάνος Αναστασόπουλος, Θοδωρής Μιχόπουλος, Γιώργος Γεωργικόπουλος, Σπύρος Μαλαβέτας, Λάμπης Ασημακόπουλος, Πάνος Κωνσταντόπουλος, Γιώργος Καραχάλιος, Βαγγέλης Οικονομόπουλός και Σπύρος Ασημακόπουλος. Ομόρφυναν την παρέα μας οι Κυρίες Άντζελα Αρφάνη και Αργυρώ Γεωργικόπουλου.

Οι μνήμες μας αναφέρθηκαν στα δύο παιδιά που έχουν φύγει από κοντά μας (Πάνος Κουτούλης και Κώστας Παπακωνσταντινόπουλος) και μετά από πρόταση του Πάνου Αναστασόπουλου στείλαμε, με επιστολή, την αγάπη μας στον δοκιμαζόμενο Δημήτριο Σπηλιωτόπουλο.    

Όλοι ευχηθήκαμε να συναντηθούμε το συντομότερο και να κρατήσουμε ζωντανή την επαφή αλλά  και με όσους απουσίαζαν.

Ακράτα 1 Αυγούστου 2012

Σπυρίδων Μ Ασημακόπουλος

 

Χελμός © 2024
Σχεδιασμός, Ανάπτυξη & Φιλοξενία