15 Ιουνίου 2022
Ανατολική Αιγιαλεία: 14° C
Ο 'ΧΕΛΜΟΣ" πηγαίνει Όπερα
10 Μαΐου 2012

Ο "ΧΕΛΜΟΣ" (και το xelmos.gr) πηγαίνουν στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στις 29 Μαΐου για να παρακολουθήσουν την Όπερα 'Η Καταστροφή του Παρθενώνα" (Opus Elgin) του Θεόδωρου Στάθη, σε σκηνοθεσία Χριστόφορου Χριστοφή. Στο έργο πρωταγωνιστούν οι: Νίνα Λοτσάρη, Δημήτρης Καβράκος, Διονύσης Σούρμπης και Ελένη Δάβου, ενώ τις χορογραφίες έχει σχεδιάσει η Έρση Πήττα και τα κοστούμια ο Γιάννης Βαρελάς.

Η όπερα “Opus Elgin: Η καταστροφή του Παρθενώνα” θέτει το όλο ζήτημα της λεηλασίας και παράνομης κατοχής των γλυπτών του Παρθενώνα υπό μία νέα προοπτική για όσους είτε αγνοούν το όλο θέμα είτε αντιστέκονται σθεναρά στο να αναγκάσουν το Βρετανικό Μουσείο να επιστρέψει τα κλεμμένα αριστουργήματα που βρίσκονται ακόμη στο Duveen Room στο Λονδίνο. Η όπερα αποτελείται από δύο πράξεις και εξελίσσεται στη διάρκεια περίπου δύο ωρών με τη διαδοχή εννέα σκηνών, οι περισσότερες εκ των οποίων εκτυλίσσονται στην Ακρόπολη, ενώ η τελευταία ξεκινάει στην αίθουσα του Βρετανικού μουσείου, όπου βρίσκονται σήμερα τα κλεμμένα μάρμαρα και ολοκληρώνεται με τηλεδιάσκεψη στο νέο Μουσείο της Ακρόπολης στην Αθήνα.

Στα πλαίσια μιας πολύπλευρης πολιτιστικής δραστηριότητας, ο Σύνδεσμος "Ο ΧΕΛΜΟΣ", αξιοποιώντας την επικοινωνιακή δυνατότητα του νέου δικτυακού τόπου www.xelmos.gr, είναι Χορηγός Επικοινωνίας της συγκεκριμένης εκδήλωσης.

Οι ενδιαφερόμενοι να παρακολουθήσουν τη παράσταση, για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία μπορούν να επικοινωνήσουν με την Aντιπρόεδρο του Συνδέσμου κυρία Μαρίζα Οικονόμου στα τηλέφωνα 210- 3563307 / 6972918366

Χελμός © 2022
Σχεδιασμός, Ανάπτυξη & Φιλοξενία