28 Μαρτίου 2024
Ανατολική Αιγιαλεία: 14° C
ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΜΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ
04 Αυγούστου 2012

Σε αυτόν τον τόπο τον μικρό το μέγα....

Η Ακράτα τίμησε χθές Δευτέρα 6 Αυγούστου τους δικούς της πρεσβευτές στα γράμματα και τον πολιτισμό, τη συγγραφέα Αναστασία Ευσταθίου και τον ποιητή Παναγιώτη Κουμπούρα.

Η συγγραφέας και επίτιμη πρόεδρος του Κύκλου του παιδικού βιβλίου Λότη Πέτροβιτς Ανδρουτσοπούλου παρουσίασε την πορεία της Αναστασίας Ευσταθίου σαν ένα τρυφερό παραμύθιμε με την ζεστή φωνή ...της και ο Πάνος Βασιλόπουλος μας γνώρισε τους πρωταγωνιστές των βιβλίων της. Ο δάσκαλος και σκηνοθέτης Κώστας Κλάγκος μας συγκίνησε μιλώντας για την ζωή και την εργογραφία του Παναγιώτη Κουμπούρα ενώ η Ελένη Κόκκινου και η Κέλυ Λεπενιώτη απήγγειλαν ποίηματα απο την συλλογή του.

Η Πρόεδρος της Κοινότητας Μαρία Καρρά τους απένειμε τιμητική πλακέτα για την προσφορά τους στα Γράμματα και τον Πολιτισμό και ο σύνδεσμος "Ο Χελμός" το πρώτο φύλλο της ιστορικής εφημερίδας. Ο Σωτήρης Δημητρακόπουλος στο πιάνο και ο Βασίλης Σκανδάμης με την κιθάρα του συνόδεψαν την Χρυσάνθη Σαμίου και μας ταξίδεψαν μουσικά με μελοποιημένα ποιήματα των Ελύτη, Γκάτσου και Θεοδωράκη.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της η ποιήτρια Κική Δημουλά, ο ζωγράφος Μάριος Σπηλιόπουλος, η ηθοποιός Αλεξάνδρα Λαδικού,ο Πρόεδρος της Κοινότητας Συλιβαινιωτίκων Παναγιώτης Κρικέτος , η Σχολική Σύμβουλος Βασιλική Φελούκα , ο Πρόεδρος του Συλλόγου των Δασκάλων της Αιγιάλειας Δημήτρης Ελευθεριώτης εκπρόσωποι των συλλόγων και φορέων και φίλοι του πολιτισμού της Ακράτας και της ευρύτερης περιοχής.

Η Πρόεδρος της Κοινότητας ευχαρίστησε θερμά τους χορηγούς της παράστασης Ηλία Παπαγεωργόπουλο,τον Δημοτικό Σύμβουλο Παναγιώτη Ασημακόπουλο και τον Σύνδεσμο "Ο Χελμός".

Η Κοινότητα οφείλει θερμές ευχαριστίες

στον Σύλλογο" Αναγέννησις" για την ηχητική κάλυψη

στην Ανθή Παμπούκη για την παραχώρηση του πιάνο,

στην Μαρία Αγγελακοπούλου για την δημιουργία του προγράμματος

στον Γιώργο Γιαννακόπουλο για την βιντεοσκόπηση

στο βιβλιοπωλείο "νόημα" και την Μάρη Παπαγεωργοπούλου για τις φωτογραφίες.

στο Γιώργο και τη Γωγώ Χαραλαμποπούλου ιδιοκτήτες του ζαχαροπλαστείου "Black Forest" για τα φυτά που στόλισαν την εξέδρα

στον Παναγιώτη Μπιζούτη και στον Κώστα Γιοβά για την πολύτιμη βοήθεια στον ήχο και στην μεταφορά των αντικειμένων.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στους καλούς συνεργάτες, στον Χρήστο Ασημακόπουλο υπεύθυνο για την εικόνα, τον ήχο και το φώς και στον Πάνο Υφαντή για τις σκηνοθετικές παρεμβάσεις

του στην εκδήλωση.

ΑΚΡΑΤΑ, 7/8/2012

 

Χελμός © 2024
Σχεδιασμός, Ανάπτυξη & Φιλοξενία