18 Απριλίου 2024
Ανατολική Αιγιαλεία: 14° C
xelmos.gr
02 Φεβρουαρίου 2012

O  ''Χελμός''  παντού  –  Μετάβαση  στη  Νέα    Εποχή

 

Το Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011, πραγματοποιήθηκε στην Ακράτα, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Συλλόγου ΄΄ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΙΣ'' , η παρουσίαση προς τους αναγνώστες της εφημερίδας, τους φίλους και τα μέλη του Συνδέσμου, η ηλεκτρονική έκδοση του ιστορικού ''Χελμού'' σε μια ειδική εδήλωση  υπο τον τίτλο: ''ο Χελμος παντού – μετάβαση στη Νέα Εποχή''.

Παράλληλα με τη χελμική εκδήλωση, λειτούργησε Έκθεση Φωτογραφίας των γνωστών ακρατινών και Συνεργατών της εφημερίδας Νίκου Γραβάνη και Γιάννη Μαλαβέτα, με εκπληκτικά και σπάνια φωτογραφικά στιγμιότυπα, η οποία είχε πραγματοποιηθεί με ιδιαίτερη επιτυχία τον Αύγουστο, στον πεζόδρομο της Ακράτας,  Στο τέλος της παρουσίασης ακολούθησε δεξίωση με μουσική εκδήλωση, που επιμελήθηκε ο Πάνος Παγανός.

Σε μια κατάμεστη αίθουσα, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Λάμπης Τραχανάς, αναφέρθηκε στο νέο εκδοτικό εφχείρημα του ''Χελμού'' κάνοντας σύντομη ιστορική αναδρομή στην πορεία της εφημερίδας απο το 1948 που ιδρύθηκε μέχρι σήμερα και αναφέροντας τους λόγους που οδήγησαν στην απόφαση για τη μετάβαση στη νέα ηλεκτρονική εποχή. Τόνισε οτι αυτη αποτελεί, ιδιαίτερα ξεχωριστό σταθμό στη συναρπαστική εκδοτική διαδρομή του ''Χελμού'', όπως και πολλοί άλλοι μέχρι τώρα, ευχαριστώστας ιδιαιτέρως τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για την υιοθέτηση και υποστήριξη της πρότασής του.

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου ανέφερε οτι ''στις μέρες μας οι ηλεκτρονικές εκδόσεις των εφημερίδων παγκοσμίως πλεον κερδίζουν τη προτίμηση του αναγνωστικού κοινού, ιδίως των νεώτερων ηλικιών που θεωρούνται και οι πιο δυναμικές. Το 2040 σημείωσε, σύμφωνα με μελέτες, δεν θα κυκλοφορεί καμιά έντυπη εφημερίδα στον κόσμο και αυτο θα συμβεί στις ΗΠΑ  το 2017, δηλαδή  μόλις σε πέντε χρόνια απο σήμερα! Το διαδίκτυο προσφέρει απεριόριστες τεχνικές δυνατότητες και εκπληκτική ταχύτητα στην ενημέρωση, με ιδιαίτερα χαμηλό κόστος. Τόνισε την ευκαιρία που θα εχουν οι αναγνώστες της  ''xelmos.gr'' να πληροφορούνται όσα συμβαίνουν στην Ανατολική Αιγιάλεια, αλλα και αλλού σε χρόνο ταυτόχρονο με την εξέλιξή τους, οπου κι αν θα βρίσκονται: στην Αθήνα, στην Αυστραλία, στην Ακράτα, στη Γερμανία, στην Αιγείρα, στις ΗΠΑ, στο Αίγιο, ή στα Αραβικά Εμιράτα''! Η δε επικοινωνία με τους Ομογενείς μας θα καταστεί πιο εύκολη, ιδίως με τη νέα γενιά, αφου στόχος είναι να υπάρξουν και αγγλοφωνες στήλες.

Ο Λάμπης Τραχανάς στη συνέχεια έκανε αναφορά στο μεγάλο κόστος που απαιτεί πλέον η έντυπη έκδοση του ''Χελμού'', το οποίο υπερβαίνει τις 2.000 ευρώ ανα φύλλο, αφου με την απόφαση της κυβέρνησης για τον τερματισμό της επιχορήγησης, μέσω του υπουργείου Τύπου των ταχυδρομικών τελών, αυτα δεκαπλασιάστηκαν, καθιστώντας σχεδόν απαγορευτική τη μηνιαία έκδοση και πιθανόν τη συνέχεια  της εφημερίδας! Στόχος μας θα είναι σημείωσε, να συνεχιστεί η έντυπη έκδοση του ''Χελμού'' ανα τετράμηνο, με την προυπόθεση οτι οι οικονομικές συνθήκες το επιτρέψουν, με δεδομένο την πρωτοφανή κρίση που μαστίζει την πατρίδα μας.
Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. ευχαρίστησε τους Τυπογράφους  Θύμιο Κυριάκο και Δημήτρη Τσεσμελή,  για την πολύχρονη, ανεκτίμητη προσφορά και συνεργασία τους προς τον ''Χελμό'', τους Συνεργάτες της εφημερίδας: Σπύρο Ασημανκόπουλο, Νίκο Γραβάνη, Γιώργο Νικολόπουλο, Στέλλα Παμπούκη, Καίτη Γεωργούλια, τους Ανταποκριτές στην Αυστραλία Βιβή Γκολφινοπούλου, Θεόδωρο Σπυράκο, στην Ακράτα Ανθή Παμπούκη, Ντίνα Γιοβά και στην Αιγείρα Παναγή Παναγάκο, εκδότη του μπλόγκ ''Εν Αιγείρα''.
Ξεχωριστή αναφορά έκανε στην προσφορά προς τον ''Χελμό'' του καλού φίλου και συμβούλου Δημοσιογράφου Ανδρέα Παπαγεωργόπουλου, που πρόσφατα έφυγε απο τη ζωή, απρόσμενα και άδικα. Τέλος, ιδιαιτέρως ευχαρίστησε τον Τρύφωνα Σωτηρόπουλο για την σημαντική οικονομική και τεχνική προσφορά του προς τον ''Χελμό'', στη μνήμη του πατέρα του Νίκου Σωτηρόπουλου, ο οποίος διετέλεσε στέλεχος και Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου για πολλά χρόνια.
Ενα μεγάλο ευχαριστώ εξέφρασε προς τον Πρόεδρο Παναγή Παναγόπουλο και τα μέλη του Δ.Σ. Του Συλλόγου ''Αναγέννησις'' για τη διάθεση της Αίθουσας  των Εκδηλώσεων.

Ακολούθως, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ''ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ'' Α.Ε. που δημιούργησε την ιστοσελίδα και μέλος του Συνδέσμου Τρύφωνας  Ν. Σωτηρόπουλος παρουσίασε τις τεχνικές και άλλες παραμέτρους της  ''xelmos.gr'', εξηγώντας τη χρήση κα τις δυνατότητες της ηλεκτρονικής έκδοσης και απαντώντας στα ερωτήματα του κοινού, το οποίο ειχε την ευκαιρία να διαπιστώσει τα πλεονεκτήματα του ίντερνετ, βλέποντας κατα τη διάρκεια της εκδήλωσης φωτογραφικά στιγμιότυπα που ''ανέβαιναν'' στην εφημερίδα.

Η Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. Μαρίζα Οικονόμου που ακολούθησε, αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα της μετάβασης στη  νέα εποχή, προκειμένου η ιστορική εφημερίδα να συνεχίσει τη πορεία της, πιο δυναμικά και ανανεωμένη, μέσω της σύγχρονής τεχνολογίας και ευχαρίστησε τους Χορηγούς της εκδήλωσης που συνέβαλαν στην επιτυχία της και ιδίως της δεξίωσης: το  εστιατόριο ''άκρατος οίνος'' του Ανδρέα Σακελλαρίου, το ζαχαροπλαστείο του Λάμπη Γιοβά, το ιταλικό εστιατόριο ''mezzaluna'' του Άγγελου Λινάρδου, το ιταλικό εστιατόριο ''veggera'' του Μιχάλη Ασημακόπουλου, το catering των Κώστα Παπαιωάννου-Γεωργίας  Θεοδωροπούλου, την οινοποιητική επιχείρηση του Γιάννη Κροκιδά, το ''meraviglioso'' των Ιωάννη και Παναγιώτας Σακελλαρίου, τον φούρνο του ''Χρύσανθου'' και το πρατήριο υγρών καυσίμων του Προκόπη και Φάνη Σταυρόπουλου για το πετρελαιο της θέρμανσης.

Την εκδήλωση έκλεισε το Μέλος του Δ.Σ. Τέτη Θ. Ράλλη, η οποία κάλεσε τη νέα γενιά, αλλα και τους πολυάριθμους ανγνώστες και φίλους του ΄΄Χελμού'' να στηρίξουν τη νέα προσπάθεια του Συνδέσμου με κάθε τρόπο. Με συνεργασίες προς την εφημερίδα και με τη συμμετοχή τους στις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται, ώστε να υλοποιηθούν οι σκοποί που οδήγησαν στη ίδρυση του ιστορικού Συνδέσμου.

 

Χελμός © 2024
Σχεδιασμός, Ανάπτυξη & Φιλοξενία