28 Μαρτίου 2024
Ανατολική Αιγιαλεία: 14° C
Ι.Μ. ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΑΣ – ΑΚΡΑΤΑΣ 2012
07 Ιουνίου 2012


Του ανταποκριτή μας Σπυρίδωνα Ασημακόπουλου.

Χοροστατούντος του Μητροπολίτη Βρεσθένης κ.κ. Θεοκλήτου και με την βοήθεια των Ιερέων π, Σωτηρίου και Αριστοτέλους, τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία για τον εορτασμό της Πεντηκοστής στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδας Ακράτας, την Κυριακή 3 Ιουνίου 2012. Έψαλαν οι γνωστοί φίλοι του Μοναστηριού.
Από τις προηγούμενες ημέρες όλοι οι φίλοι της Αγίας Τριάδας έδωσαν και την ψυχή τους για να είναι έτοιμα όλα. Γυναίκες και άνδρες αλλά και νέοι από Ακράτα και Καλαμιά όπως και φίλοι του γέροντα εκτός περιοχής, προσέφεραν την προσωπική τους εργασία και βοήθησαν τον Ηγούμενο π. Αλύπιο Κατσαμπάκη, ώστε τόσο ο εσωτερικός όσο και ο εξωτερικός χώρος της Μονής, πεντακάθαροι να δεχθούν, σαν μια μεγάλη αγκαλιά, τους ευλαβείς προσκυνητές.
Την προηγούμενη το απόγευμα ψάλλει, από Ιερείς των γύρω ενοριών, ο μεγάλος Εσπερινός και αρτοκλασία, όπου πολλοί προσκυνητές παρακολούθησαν. Αξίζει να σημειωθεί ότι παρουσιάσθηκε η μελέτη – διατριβή του Θεολόγου Κων/νου Παπαμεντζελόπουλου από την Λυκοποριά, με θέμα την Ιερά Μονή Αγίας Τριάδας Ακράτας. Μια μελέτη εμπεριστατωμένη και μοναδική για την Ιερά Μονή.

Ανήμερα και από την έναρξη της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιότατος Βρεσθένης έδωσε την θρησκευτικότητα και την κατάνυξη αλλά και την λαμπρότητα που οφείλεται στον πανηγυρικό εορτασμό της ημέρας. Πλήθος προσκυνητών κατέκλισε το χώρο της Ιεράς Μονής τα δε αυτοκίνητα δημιούργησαν κυκλοφορικό χάος. Η υπομονή όμως όλου του κόσμου βοήθησε να μην γίνει κάποιο μικροατύχημα ή εκνευρισμός.
Μετά την Θεία Λειτουργία σε όλους τους προσκυνητές προσεφέρθει ο καθιερωμένος καφές και γλυκά που είχαν ετοιμάσει οι γνωστές κυρίες φίλες του Μοναστηριού. Στην συνέχεια οι καλεσμένοι με επί κεφαλής τον Σεβασμιότατο πέρασαν στην τραπεζαρία του Μοναστηριού και γευμάτισαν με το φαγητό που είχε επιμεληθεί η Κοινότητα Καλαμιά και όλα τα καλούδια που είχαν ετοιμάζει και σέρβιραν οι κυρίες που κάθε χρόνο προσφέρουν εθελοντικά. Παρακάθισε και τίμησε ιδιαίτερα στο γεύμα ο καλός φίλος του Μοναστηριού από την μακρινή Αυστραλία ομογενής κ. Ιωάννης Ρουφογάλης

και ο εγγονός του.

Κατά την διάρκεια του γεύματος ο Άγιος Βρεσθένης με την πνευματικότητα αλλά και την απλότητα που τον χαρακτηρίζουν έδωσε τις καλύτερες εντυπώσεις και κέρδισε, κατά γενική ομολογία, τον σεβασμό και την αγάπη όλων των συνδαιτυμόνων.

Κατά την αναχώρησή του ο κ. Θεοκλήτος έδειχνε ευτυχισμένος από την επιτυχία της γιορτής αλλά και τις εκδηλώσεις των προσκυνητών, μια διαπίστωση για την οποία ο Ηγούμενος π. Αλύπιος ένιωσε ικανοποιημένος και χαρούμενος.

Όλοι του ευχήθηκαν Χρόνια Πολλά και να βρει την δύναμη να κρατήσει ανοιχτό το Μοναστήρι μας.

Χελμός © 2024
Σχεδιασμός, Ανάπτυξη & Φιλοξενία