19 Μαρτίου 2024
Ανατολική Αιγιαλεία: 14° C
Ομολογεί η κυβέρνηση την κατάργηση του αστυνομικού τμήματος Ακράτας
24 Οκτωβρίου 2011

Οι Πολίτες της Ανατολικής Αιγιαλείας με την ιδιαίτερη κατάσταση που επικρατεί στην ελληνική επαρχία  όπως συγκέντρωση αλλοδαπών για τις αγροτικές εργασίες , απομακρυσμένοι οικισμοί καθώς και οι ιδιαίτερες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες  βλέπουν την εγκληματικότητα να αυξάνεται με αριθμητική πρόοδο .

Σαν να μην έφτανε αυτό υπάρχει μια έντονη φημολογία για την κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος Ακράτας .Η εξέλιξη αυτή έχει θορυβήσει τους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες της περιοχής, η οποία κατά τους θερινούς μήνες προσελκύει πλήθος τουριστών.
Στα πλαίσια του κλίματος που έχει διαμορφωθεί στην εν λόγω περιοχή, ο Βουλευτής Αχαΐας και πρώην Υφυπουργός Μιχάλης Μπεκίρης έφερε το θέμα στη Βουλή καταθέτοντας ερώτηση με στόχο να αποτρέψει την κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος Ακράτας .

Το πλήρες κείμενο της απάντησης  έχει ως εξής:
«Σε απάντηση της  ανωτέρω αναφοράς , που κατέθεσε ο Βουλευτής Αχαΐας .κ. Μ. ΜΠΕΚΙΡΗΣ, σας γνωρίζουμε ότι, η αναβάθμιση του επιπέδου προστασίας και εξυπηρέτησης των πολιτών της ελληνικής περιφέρειας αποτελεί αντικείμενο διαρκούς και ιδιαίτερου ενδιαφέροντος του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της Ελληνικής Αστυνομίας. Προς τούτο, η αστυνόμευση των περιοχών αρμοδιότητας των Αστυνομικών Διευθύνσεων της περιφέρειας και κατά συνέπεια και της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας ενεργείται όχι μόνο από τα τοπικά αστυνομικά τμήματα, αλλά ενισχύεται, με συμπληρωματικές δράσεις, όπως η ενδυνάμωση της αστυνομικής παρουσίας με αύξηση των περιπολιών, η δραστηριοποίηση των Ο.Π.Κ.Ε., Ο.Ε.Π.Τ.Α., ΔΙ.ΑΣ. κ.λπ., προκειμένου να αντιμετωπιστούν κατά τον καλύτερα δυνατό και αποτελεσματικό τρόπο οι πραγματικές τοπικές αστυνομικές ανάγκες.
Περαιτέρω, προς το σκοπό αναβάθμισης της λειτουργίας και της αποτελεσματικότητας των περιφερειακών Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας στα νέα αστυνομικά και διοικητικά δεδομένα, εξετάζονται και αξιολογούνται οι πραγματικές αστυνομικές ανάγκες κάθε περιοχής, καθώς επίσης η λειτουργία και η αποτελεσματικότητα των οικείων αστυνομικών Υπηρεσιών, ώστε να προκριθούν οι πλέον ουσιαστικές, ορθολογικές και ωφέλιμες για τις τοπικές κοινωνίες και το ευρύτερο δημόσιο συμφέρον λύσεις.

Συνεπώς, στο γενικότερο αυτό πλαίσιο, εξετάζεται και αξιολογείται και η λειτουργία τόσο του Αστυνομικού Τμήματος Ακράτας όσο και των άλλων Υπηρεσιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας, χωρίς ωστόσο να έχουν ληφθεί οποιεσδήποτε αποφάσεις για το ζήτημα αυτό. Σε περίπτωση πάντως, που αποφασιστεί η προώθηση προγράμματος αναδιοργάνωσης των περιφερειακών Υπηρεσιών του Σώματος, ο σχεδιασμός της οργανωτικής δομής και η χωροταξική διάταξη των Υπηρεσιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας θα είναι προσαρμοσμένος και θα καλύπτει τις ανάγκες τόσο του Δήμου Αιγιαλείας όσα και της ευρύτερης περιοχής του.
 

Χελμός © 2024
Σχεδιασμός, Ανάπτυξη & Φιλοξενία